Followers

18 September 2009

Balik Kampung!!!


Ramainye yang balik kampung semalam, harini. Berduyun2 dak2 naik bus, kendong beg beso. Pergh…. Jelesnye!!! Awal pagi dah penuh bus stop org tunggu bus. Adoiyai. Blom kul 7am ni beb.

Aku balik sabtu pagi. Uwaa. Itu jek tiket yang tinggal. Aku x expect langsung balik naik bus, 2 x beli tiket lagi. Tapi syukur gak ada lagi tiket yang masih tersisa. Nak wat camne, kereta aku rosak last minute. Takkan nak naik moto lak, penat gile wo naik motor utk perjalanan sejauh 3**km.

Rindulah nak buka kat rumah. Dgr cite sampai JB trus nak gerak balik kampung belah ibu aku (kat Kuantan, Pahang). Uwaa… buka pose dalam kereta ar gamaknya. Rindu woo kat masakan ibu aku. Nak buat camne, dah nak rosak. Kita bkn tau nak rosak pun. Tapi syukur gak, dibuatnya rosak dalam perjalanan lagi naya aku.

Dah ar VC umumkan arini (Jumaat, 18 september) half day utk segala lecture yang ada. Bertambah2 ar kebosanan aku menunggu kat sini. Huhu. Cian makcik dining kena masak lagi utk aku. Hehe. Saya nak lauk ayam ye makcik.

p/s: Dah macam blajo kat oversea lak rasanya balik kampung lelambat gini. Hahaks..

4 comments:

maiyah said...

salam.. ooo ko regging mokcik tu yerk.. selamat ye berhari raya :D

Wanie-san said...

wa!!chan!i otw nk balik ni..jgn jeles ye chan~da~
Selamat Hari Raya Aidilfitri~

nawirah hassan alqadree said...

slamat balik!!!kem salam ibu, angah n qiha...selamat hari raye!!!

Chan Baik said...

uwaaa... nak balik...