Followers

03 April 2010

AWAS!!!! Nasi Lemak rendang BABI


Tgk pic kat atas ni. HALAL? BEEF? HJ? perhatikan kepala apa yg atas meja tuh!!! ni berlaku kat seberang (Indonesia). Cite kat bawah ni aku copy paste dr seorg Hamba Allah yg sent kat email.

Kisah benar......... Just to contribute story pasal nasi lemak yang dijual oleh perempuan Indon.... Lately, we can see banyak
makcik-makcik,kakak-kakak yg. menjual nasi lemak, especially pada kawasan perumahan baru. Sometimes kita tak begitu teliti samada yang jual nasi lemak tu indon ke, malay ke...becoz nampak sama saja, wearing skaf or just anak tudung. This story happened to myself..last few month in Selangor (before I shift to JB). Setelah berpindah kerumah yg. baru kami
beli di satu kawasan yang sedang membangun di salah satu daerah di Selangor, tak ramai penjual breakfast yg. saya kenali. Cuma bila nak beli breakfast, I cari yg. nampak bersih and the lady mesti pakai skaf (Muslim, I supposed)
So I jumpa satu makcik...jual nasi lemak, very nice nasi lemak, banyak lauk,ayam, daging, ikan dsbnya..presentationnya
pun menarik, lauk-lauk dimasuk dalam >bekas yang cantik, mejanya bersih, semua ada cover termasuklah kepalanya sekali.... then I continue jadi dia punya regular customer.For almost two weeks I really enjoyed her nasi lemak....,
until one day I terserempak dengan satu Chinese lady, asking that makcik "..apa lauk yang special hari ni..??" Dengan pelat yg. kurang indonannya (mungkin dah lama kat sini).. dia menjawab.........." Ikan sambel ada, ayam sambel ada, daging lembu rendang ada, DAGING BABI MASAK RENDANG ada, bla, bla, bla,....." Hampir nak pengsan saya dibuatnya
(Nasib baiklah sebelum ni saya hanya membeli nasi lemak biasa dan adalah sekali dua beli nasi berlaukkan ayam.....). So, I asked her....are you muslim?? she say NO..!!! Then I ask her why is she wearing anak tudung....guess what she told me..... takut rambut jatuh dalam nasi & supaya nampak bersih.........!!!!!Haaaaaaaaaaah!!!!

So, be carefull.....esspecially if you just shift to new housing area coz there are a lot of Indon workers and may be their wife
looking for extra money, then they decide to sell nasi lemak..., just BE CAREFULL!!!

Aku~~yuckkkk...!!! ***SEBARKANLAH KPD SEMUA SAHABAT KITA

5 comments:

hasni said...

umat Islam masa kini berhadapan dgn cbrn dr segenap aspek

erine roslan said...

it's hard to read the story when it is in blue in color. i need to highlight them before reading. u should turned it to yellow so that people can read it better with no eye straining included.

=))

Fiq said...

giler seyh

Chan @ Aidiel said...

hasni~~kena bersiap sedia

wiwi~~thanx wiwi. xguna ar kaler biru. ko punya pasal. hehe

fiq~~ni lebih dr giler lagi bro. hati2

Chan @ Aidiel said...

hasni~~kena bersiap sedia

wiwi~~thanx wiwi. xguna ar kaler biru. ko punya pasal. hehe

fiq~~ni lebih dr giler ni bro. hati2