Followers

07 February 2010

Aku yang BUSY


Wah macam lame jek x jenguk kt blog aku neyh. Haha. Aku busy. Maksud aku, aku mmg btol2 busy. Bkn buat2 busy.

Minggu lepas 2 test n 1 speech. Syukur aku dah lepas speech tuh. Next week ada 2 test gak, 1 presentation, 2 report nak kena anto. Perghhhh…. Mantap gak idup aku. Ni pun baru siap edit sume report. Esok kerja2 mem-print akan dijalankan. Yg penting khamis aku balik JB.

Yehaaaaaa.. x sabo aku nak balik, jumpa parents aku, hang out dgn adik2 aku. Bley p gym, mancing, main game bersama2.

Mancing????

Yeah, dah lama joran aku tergantung tuh. Ades. Nak mancing udang n ikan. X sabo nak pegang umpan, ikat mata kail sume. Lame seyh x ikat mata kail. Mcmne ikat pun dh lupa agaknya. Hehe. Pastu tgh mancing jumpa ular air yang beso dari lengan aku macam aritu. Hahaha. Btol x qiha? (adik ppuan aku)

Pastu nak tgk kreta. Lama ni x bwk kreta. Gatal tgn aku nak memutar stering, menukar gear, kaki menekan pedal minyak sambil menyaksikan meter rpm mencecah 9000rpm. Asik bawak “superbike” kriss berkuasa turbo aku jek. Naik gelap kulit aku. “ireng” bak kata org jowo. Hehe. Bley tlg abah cuci kereta beliau. Lama x polish kereta bagi kilat!

Kawan2, tunggu aku pulang. Kita bley p makan2, lepak2 sambil borak kat kedai kopi. Bley aku pau korg sume. Sume dah kerja, aku jek blajo lagik. Ramai seyh nak jumpa balik ni, berpuluh2 orang kowt. Famous tul aku. Hahahaha.

Then nak p kenduri kawen. Ramai btol kwn2 kawen cuti neyh. Bagus ar, korg pn dh tua. Dh mmg patut pun kawen. Hahaha.

Aku kawen???

Nak kawen apenye, calon pn xde lagik. Relax, degree pn ntah pape. Bkn stakat blom abes degree, seminar utk Latihan Industri pn x abes lagik. Haha. Lagipun aku baru errrrr.....20 Taun. (aku muda lagik kan? Hahahaha)

Ape aku merapu ni, dah hampir 3 pagi. Baru siap kesemuanya. Hope esok berjalan seperti biasa. Study + study + study. Phewww… baru student life. Hahaks. Mata makin rabun, rambut makin sket, naseb baik muka makin kacak. :p.

Ari dah lewat malam dah ni. Aku nak tido. ZZzZzZzZ




p/s:Rindu kat abah, ibu, adik2, kereta, joran, masakan ibu, tlg ibu cuci pinggan, tlg abah cuci kereta……Lame kowt x buat sume tuh. Huhu

5 comments:

Fiq said...

bro, apa yg 2 report tu? lab satu, n satu lagi?

ada lagi yg ko tak sebut kat ayat last 2.... JOHN!!!

Chan @ Aidiel said...

aku tgh sedey bro, kucing sehensem dan sebijak JON dh ilang. balik ni aku nk try menjejaki beliau di tmpt kejadian.
ko musti cuak kan aku ckp ada 2 report. hahaha. microbial and plant breeding. aku dn MANTAPKAN yg plant breeding. yg microbial pn dah mantap tp ADA LG SORG GROUP MBER X ANTO lg kt aku report tuh!!!!!!!!
ARghhhhhhhhhhhh....

maiyah said...

dulukan mana yg penting

Cik Orchidimah said...
This comment has been removed by the author.
hasni said...

bestnya dpt balik kampung;-(