Followers

09 October 2009

Kemalasan melanda diri


Ni padah kerja banyak sangat ---> jadi tension ---> hempas pulas wat keje bagi siap ---> x cukup tido ---> melekat kat meja study 24jam ---> sampai satu tahap, kemalasan yang melanda. Huhu. Buat pertama kali aku rasa malas sangat2 arini untuk sem ni (pergh mantap gak baru skali rase malas ntok sem ni).

Nak buat macam mane eh? Huhu.
Seperti yang diketahui dunia, Aku bukannya seorang yang pemalas.
Ya btol, Aku bukan pemalas sejak dulu, kini dan selamanya.

Tapi if malas ape aku nak wat eh?Tido? Haha. Aku x minat tido lame2. Dah dilatih dari kecik oleh abah aku. Thanx abah. Sayang abah.
Aku call ibu, story sket. (Aku tiap2 ari call ibu. Rapat dgn ibu aku). Biar ar org nak kata aku anak ibu ke ape. Yang penting aku mmg anak ibu, if x anak sape lagi. Hahaks,

Aku pun ngadu ar. Tetibe macam dapat booster.
Ibu suntik satu enzyme dalam diri aku. Enzyme yang dikenali sbagai MALAS-ase.
Enzyme ni digest segala kemalasan yang ada dalam diri aku.

Aku tanya pada diri, aku nak berjaya x?
Mestilah nak.
Ye aku nak berjaya, aku kena ubah sikap aku, kena pandai manage time, x blh malas2, kena wat semua kerja.
Aku dah dewasa. Dah 20 taun pun (ye ker umo aku 20 taun? Hehehehe). Aku kena pikir matang, kena jalankan segala tanggungjawab yang aku ada.

Yehaa tetiba jadik cam rajin lak. Thanx ibu..

4 comments:

Fiq said...

ko ni chan. g klas malas, g booth mhtab tak malas. ish3. tau la ko dgn mahtab ehem3...haha=P

hasni said...

huhu
mahtab tu ftimh ek??

maiyah said...

kekadang mmg diserang malas, tapi bleh maintain punya

Chan Baik said...

mahtab???????? X RELA AKU!!!!