Followers

12 October 2009

Kelajuan

Hari aku buat kerja giler lagi. Aku tangan mcm gatal nak bawak kereta ptg tadi. Tapi apakan daya, kereta 'dikuarantin' kat JB.

Superbike buatan Malaysia (Modenas Kriss 1) jek yg bersama dengan aku kat KL ni.
Aku tadi menghala ke Subang nak jumpa kawan, ada bincang projek sket. Kat traffic light before masuk jalan motor, ada 2 mamat ni tanya, aku pasang turbo ke kat Kriss aku. (aku Kriss 1 jek, 110cc).
Aku senyum then cakap, "baru stage 1 bro". (Tringat yg adik aku dah upgrade moto ni pastu dia pakai kreta aku, aku pakai moto. Adoiyai).

Dak2 2 tny, "nak test x?", then tny aku, "menghala ke mana". Aku cakap ar "Subang".

Ok set, tempat yang sama.

Aku pun lenjan ar, bley ar makan EX5 and 125Z diorg. Meter bley abes, cecah 140km/j wo. (cayalah angah punya upgrade). Best ar sebab aku menang. Haha. Padahal bahaya bawak motor laju.

Sekali dah leading sepanjang 10km tgk2 ada mamat naik Yamaha 135LC potong aku slumber tanpa ada rasa bersalah. Tercengang aku tgk, trus call angah nak story. Hahaha.

Apakah kelajuan sebenar LC????? Uwaaa...

p/s: Aku takut bawak motor lelaju sebenarnya. Tak biasa kot bawak motor, biasa turun litar main kereta jek. Huhuhu... Rindukan speedometer kereta mencecah 255km/j (rekod peribadi)...

4 comments:

Fiq said...

giler ko chan. silap2 aku buat tahlil utk ko dalam klas tissue culture esok. dr salihin lead tahlil.

adakah laju itu berbaloi dgn merisikokan nyawa sendiri?

igt mak, igt abah.

klu jadi pape sape susah?

sendiri igt sendiri pk beb.

haha

ShinChan @ Chan said...

Fiq~~ baik abang fiq. Hehe. Aku tgh bengang beb smlm.

Fiq said...

walupun bengang, jgn buat kejer bengong k... bingung aku pk pasal ko. klau jadi pape, sape nak jaga mahtab? sape??? ko sorang jer berkelayakkan tau. haha

ShinChan @ Chan said...

Mahtab??????????????????????????????

euwww.... x rela i...