Followers

19 November 2009

Perasaan ini

Mcmne kalau kita suka seseorg ek?
Tapi org tuh bkn Islam.
Bkn jugak berbangsa Melayu.

Senang cite dari etnik yg mempunyai gene pool yang lain dari gene yg aku ada skrg.
Aku ada tny beberapa kwn. Byk respon aku trima dari kwn2 aku tuh

Respon 1:
Baguslah suka. If dapat dakwah dgn jalan yang terbaik. Mmg susah tapi itu tapi tinggi darjatnya disisi Allah SWT.
Respon 2:
Cuba dekati diri dia then cuba salami hati dia. Tunjukkan Islam ni bagus.
Respon 3:
Cuba ar rapat2. Ajak kuor tgk wayang ke.
Respon 4:
Xckup ke pompuan melayu kat Malaysia nih? X pyh ar ngada2.
Respon 5:
Kalau dah minat teruskan. 2 dalam 1. Dakwah + perkahwinan. Kan indah. Bimbing ke jalan yg benar, bagi dia keluar dari kesesatan.
Respon 6:
Ko serius ke Chan?......
Respon 7:
Sekarang ko kena tabur umpan yg terbaik. Tuko dari guna cacing kpd dedak. Baru melekat. Pelan2 pancing.

7 org aku dh tny. Hehe. Mcm2 respons. Lain org, lain pemikirannya.
Kenapa ek bley suka? Aku pn x pasti. Yang pasti bkn kerana kecantikan sbb ramai yg lagi cantik tapi sebab perwatakannya yg baik. Itu yg membuatkan hati ni cair. Haha. Bkn kecantikan yang dilihat, tetapi kebaikan yg ada pada dirinya.

Alangkah rugi insan yang berpewatakan baik mcm tuh tapi xde Islam dlm dirinya.

Apa jalan dakwah terbaik utk kita lakukan???

Aku pun x pasti. Kadang2 terpikir, nak carik org melayu sendiri pun payah, ada hati nak cari etnik lain. Hahaks. Bkn pe, saje nak wat outbreeding to get a desirable trait with super characteristics. Itu if ikut theory yg diajar oleh Prof Wan Khadijah dalam subject Animal Breeding. Hehe.

p/s: Still mencari pemegang tulang rusukku. Umur semakin hari, semakin bertambah. Hehe.

1 comment:

maiyah said...

respon 1 tu bagus, tak kira apa bangsa pun.. sama je